Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγός – Δεβελέκος σε νέα συνομιλία: Καθαρίστε πριν πάει η αστυνομία

Λαγός – Δεβελέκος σε νέα συνομιλία: Καθαρίστε πριν πάει η αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Λαγός, Δικαιοσύνη, Ισίδωρος Ντογιάκος, Νίκαια, Σωτήρης Δεβελέκος, Χρυσή Αυγή,

Μία νέα συνομιλία φωτιά για τη Χρυσή Αυγή στην οποία ο Γιάννης Λαγός και ο οδηγός του Μιχαλολιάκου, Σωτήρης Δεβελέκος δίνουν εντολή να «καθαριστεί» το σπίτι του κατηγορουμένου Θωμά Μπαρέκα, στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά πριν μεταβεί η αστυνομία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Έθνος από την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Αναλυτικά η συνομιλία

Γιάννης Λαγός: Ελα, περνάνε τον Μάκη αυτόφωρο, επειδή θα πάνε και στο σπίτι του κοίτα αν έχει κάτι, κοιτάτε να το καθαρίσετε. Εντάξει;”, αναφέρει ο Λαγός, την ώρα που σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του λέει επίσης: “Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις”.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Λαγός τηλεφώνησε εκ νέου στον Δεβελέκο και είπε: “Σωτήρη, καθάρισέ τον, έχει θέμα να πούμε με τις μαλακίες”, για να πάρει την εξής απάντηση: “Εχω στείλει ήδη τον Χάρη να πάει γρήγορα”.

Ολόκληρο οπλοστάσιο

Εκτός της νέας συνομιλίας, το επίμαχο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές έχουν κατασχέσει ολόκληρο οπλοστάσιο, καθώς όπλα και συναφές υλικό έχουν βρεθεί εκτός από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και στα σπίτια των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου, Γιώργου Γερμενή και Ηλία Κασιδιάρη. Σημαντικός οπλισμός έχει βρεθεί και στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, η οποία θεωρείται ένας εκ των βασικών πυρήνων της Χρυσής Αυγής με τα ισχυρότερα τάγματα εφόδου.

Σε σχέση με τα όπλα, χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Ντογιάκος αναφέρει: “σε ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών, τα οποία (…) κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, όχι σε οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής, όπως π.χ. σκοπευτικούς ομίλους, αλλά στην ύπαιθρο”.

Σχετικά άρθρα