Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρακολουθούσαν και τον Χ. Σπίρτζη – Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο

Σκάνδαλο υποκλοπών: Παρακολουθούσαν και τον Χ. Σπίρτζη – Κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Παρακολουθήσεις, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές, Χρήστος Σπίρτζης,

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο κατέθεσε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, για παρακολούθηση του κινητού του με το λογισμικό «Predator».

Το πρωί της Παρασκευής 9/9 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετέβη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου για να καταγγείλει πως παρακολουθούταν και το τηλέφωνο του βουλευτή και πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατ΄ αγνώστων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς:

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ντογιάκο, έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου μου με το λογισμικό Predator. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημ. Τερζή στην ΕφΣυν.

Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την ΕφΣυν. Την ίδια ημέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.

Θέλω να ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Για τον λόγο αυτόν υποβάλλω δημόσια ερωτήματα.

Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή βουλευτές άλλων κομμάτων;.

Σχετικά άρθρα