Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό η αυλή του Μαξίμου μετά την παρέμβαση Τσίπρα για αντιμέτωπους «με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες»

Σε πανικό η αυλή του Μαξίμου μετά την παρέμβαση Τσίπρα για αντιμέτωπους «με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κατρούγκαλος, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Σε χρόνο ρεκόρ απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενδεικτικού του πανικού που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόκειται για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι είναι «αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είδε «τραμπουκισμό» του Αλέξη Τσίπρα και απειλές, υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη φράση του Αλέξη Τσίπρα βασίζεται στα όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Όπως σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «η Επιτροπή Θεσμών, κατά τη ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 43Α παρ. 2 α) ασκεί έλεγχο επί της ΕΥΠ, άρα δεν μπορεί να προβληθεί κανενός είδους απόρρητο προς αποφυγή μαρτυρίας ενώπιον της».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι η διάταξη «παραπέμπει στα άρθρα 146 και 147 του Κανονισμού, που ρυθμίζουν την διαδικασία ενώπιον των εξεταστικών επιτροπών κ που με τη σειρά τους παραπέμπουν στο άρθρο 225 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ποινή φυλάκισης σε όσους αρνούνται μαρτυρία ή αποκρύπτουν την αλήθεια».

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας, ύστερα και από τα όσα αποκαλύπτονται για τις παρακολουθήσεις στελεχών των Κυβερνήσεών του στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, αντί να κινηθεί με θεσμική υπευθυνότητα, επέλεξε για άλλη μια φορά ανεύθυνες κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.

»Επιπλέον, σε μια επίδειξη πολιτικού τραμπουκισμού, με το γνωστό από την περίοδο των “αγανακτισμένων” επιτηδευμένα οργίλο ύφος του, απειλεί ευθέως όσους και όσες σέβονται τις θεσμικές διαδικασίες και επιδιώκουν τη σοβαρή, ουσιαστική και με κανόνες διερεύνηση και διαλεύκανση όλων των ζητημάτων.

»Όση σκόνη κι αν προσπαθεί να σηκώσει ο κ. Τσίπρας, όσες απειλές και αν εκτοξεύσει, το ζήτημα των επισυνδέσεων θα φωτιστεί για όλη την τελευταία δεκαετία.

»Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και διαδικασίες, που ορίζονται με νόμους και επιβάλλεται να τηρούνται μέχρι κεραίας.

»Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα».

Σχετικά άρθρα