Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: Να προχωρήσουμε σε διαγραφή του χρέους

Λαφαζάνης: Να προχωρήσουμε σε διαγραφή του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διαγραφή Χρέους, Ευρωζώνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΑΙΠΕΔ,

Με κείμενο που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον και ζητά να συμπληρωθούν τα μέτρα που κατέθεσε στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η χρηματιστηριακή αναταραχή στην ΕΕ και διεθνώς έχει πολλές αιτίες, κυρίως όμως είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία υποτροπιάζει. Η στασιμότητα και η ύφεση που ψηλαφούν ξανά την Ευρωζώνη, επιτείνουν τα αδιέξοδά της και οξύνουν τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της, όχι μόνο ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, αλλά και στον πυρήνα της. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Ευρωζώνηδεν μπορεί να έχει μέλλον και όσο διατηρείται στη ζωή με «τεχνητές αναπνοές» θα πνίγει οικονομίες και λαούς, ιδιαίτερα στην ευρωπεριφέρεια. Δυστυχώς η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θέλει να συνειδητοποιήσει αυτήν την τραγική πραγματικότητα, αφήνοντας ανοικτό το έδαφος να αξιοποιούν την τελευταία η ακροδεξιά και ανορθολογικές λαϊκίστικες δυνάμεις” σημειώνει χαρακτηριστικά η Αριστερή πλατφόρμα.

Επιπλέον η Αριστρερή Πλατφόρμα ζητά να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρους του χρέους και την κρατικοποίηση των τραπεζών, ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων και άμεση διακοπή των ιδιωτικοπίησεων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ταυτόχρονα απορρίπτει ανοίγματα προς τον ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και ζητά συλλογικές αποφάσεις στο κόμμα.

«Δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση» υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Σχετικά άρθρα