Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον Μητσοτάκη: Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον Μητσοτάκη: Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

«Η ΕΥΠ ή ιδιώτης παρακολουθούσε μη αρεστούς υπαλλήλους της ΕΥΠ με το Predator;», ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του για τις παρακολουθήσεις μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, μετά την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών, ότι επιχείρησαν να παγιδεύσουν και υπαλλήλους της ΕΥΠ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδει ξεκάθαρα την ευθύνη στον πρωθυπουργό «ως πολιτικό υπεύθυνο της ΕΥΠ».

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «ζοφερό σκηνικό που παραπέμπει σε μεθοδεύσεις αυταρχικών καθεστώτων».

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη και υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που ως… αντιφρονούντες μπήκαν στον «πάγο», άρχισαν να παρακολουθούνται μέσω συστήματος Predator.

Αυτό σημαίνει πως είτε η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ, είτε κάποιος ιδιώτης παρακολουθούσε στοχευμένα υπαλλήλους της ΕΥΠ, με πληροφόρηση ή και εντολή «από μέσα».

Σημειώνει, δε, ότι «τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, η ΕΥΠ εκφυλίστηκε.

»Από υπηρεσία που έχει ως στόχο το ποινικό έγκλημα και τη θωράκιση της εθνικής ασφάλειας μετατράπηκε σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών σκοτεινών παρακρατικών κύκλων» προσθέτει.

«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ θα πρέπει άμεσα να δώσει απαντήσεις.

»Διαφορετικά θα αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι ο εμπνευστής αυτών των τριτοκοσμικών καταστάσεων, που μόνο σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία δεν συναντά κανείς» σημειώνει αιχμηρά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα