Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει με πάταγο

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει με πάταγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ελληνική Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Χρηματιστήριο,

«Φτηνή δικαιολογία του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα» χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή για τον «Απολογισμό καλοκαιρινής περιόδου και προγραμματισμό». Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στο τριήμερο κραχ που πυροδοτήθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο και οδήγησε στην εκτόξευση των spreads.

«Οι αγορές, είναι αγορές, κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Χρέος των κυβερνήσεων είναι η προστασία των συμφερόντων των κοινωνιών, όχι των αγορών«, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει με πάταγο»

«Παρά την υπόσχεση των εταίρων για συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μετά την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων καμία συζήτηση για την ταμπακιέρα δεν έγινε. Επιμένει η κυβέρνηση ότι είναι βιώσιμο το χρέος τότε γιατί γίνονται συζητήσεις;» διερωτήθηκε.

«Έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, δεν επιχαίρουμε για τις εξελίξεις και για την αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά, το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή δεν είναι πυροτέχνημα προϋποθέτει κατάργηση εφαρμοστικών νομών και μεγάλη κοινωνική βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το μέγεθος της κρίσης κάτω από την κοντόφθαλμη γερμανική ηγεμονία, επιμένουν στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, τα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης μόνο δυστυχία φέρνουν…» δήλωσε.

Επανέλαβε την προαναγγελία για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αντιπαραβάλλοντάς το με τη δική του κριτική στο έργο της κυβέρνησης.

«Το δικό μας σχέδιο δεν είναι φούσκα επικοινωνιακή, δεν είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. προϋποθέτει το τέλος της λιτότητας και ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης, όπως παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές», εξήγησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε «μεγάλη κοινωνική βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι αγορές θα είναι για μακρά περίοδο εχθρικές προς την Ελλάδα, εμείς έχουμε δικό μας σχέδιο και δικό μας στόχο, μόνο με ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους οι αγορές θα σταματήσουν να είναι εχθρικές».

«Πρέπει να δουλέψουμε μέσα στη χώρα μας, να έχουμε ανοικτές πόρτες, να φέρουμε κόσμο να συμπορευτεί μαζί μας, να είμαστε σοβαροί, στη βάση της εντιμότητας και όχι στη βάση της συνδιαλλαγής είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με τις εκλογές, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι για λόγους «ηθικής υπεροχής», να βάλει νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εκλογές, με «το πιστοποιητικό της αναγνώρισης και όχι της κομματοκρατίας στις τοπικές κοινωνίες».

«Δε θα καταφέρουν να εμποδίσουν τη μεγάλη ανατροπή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα