Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαριλίζα: Πρόσωπα που εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις κρύφτηκαν πίσω από το «απόρρητο»

Μαριλίζα: Πρόσωπα που εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις κρύφτηκαν πίσω από το «απόρρητο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

«Μια σειρά από πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία των παρακολουθήσεων κρύφτηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πίσω από το λεγόμενο απόρρητο, κάτι το οποίο δεν μπορεί να σταθεί, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Υπενθύμισε τη «μάχη που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής να μην είναι δημόσια η συνεδρίαση ακριβώς επειδή επρόκειτο να τεθούν ευαίσθητα θέματα», λέγοντας πως «αν ισχύει το απόρρητο, τότε δεν γίνεται καν συνεδρίαση».

Όπως ανέφερε, το αφήγημα που επιχειρεί συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη να καλλιεργήσουν είναι ότι αφενός ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη αλλά ταυτόχρονα έχει και άγνοια, ενώ «η κοινή λογική λέει ότι ο πολιτικά προϊστάμενος πρωθυπουργός ήταν ενήμερος.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για «διπλή ευθύνη» του κ. Μητσοτάκη και για τις παράνομες παρακολουθήσεις και για θεσμικές ενέργειες.

«Η υπόθεση κινείται μέσω διαρροών, δεν αποφασίζει η κυβέρνηση να πει τα πράγματα ως έχουν, δημιουργεί τη δυσώδη ατμόσφαιρα, την τοξικότητα, τη σκιά.

»Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη.

»Αυτοί που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προφυλάσσεται ο κ. Μητσοτάκης, στην ουσία βυθίζονται όλο και περισσότερο, γιατί φαίνεται ότι θέλουν να κρύψουν, θέλουν να συσκοτίσουν, να συγκαλύψουν», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θα συνεχίσουμε με κάθε θεσμικό τρόπο και στην εξεταστική προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαλεύκανση αλλά αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα ο τόπος είναι να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, να γίνουν εκλογές να υπάρξει μια ουσιαστική πολιτική και κοινωνική αλλαγή», πρόσθεσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Σχετικά άρθρα