Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θ. Δεμίρης: Ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις

Θ. Δεμίρης: Ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Κοντολέων, Βουλή των Ελλήνων, Γρηγόρης Δημητριάδης, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

«Σε βατερλώ για το παρακρατικό σύστημα Μητσοτάκη, εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών», επισημαίνουν πηγές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης διέψευσε και Κοντολεων αλλά και Μητσοτάκη καθώς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ενημερωμένος από αυτόν για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ που είναι σε εξέλιξη», ενώ υπενθυμίζουν πως «πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση, δήλωνε πως «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ».

«Λίγες ώρες νωρίτερα δε, ο προκάτοχός του, κ. Κοντολεων προφανώς με εντολή Μαξίμου δήλωνε στην Επιτροπή ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις επισυνδέσεις σε μια μάταιη προσπάθεια να τον βγάλει έξω από το κάδρο των ευθυνών».

Σε ότι αφορά το απόρρητο, κατά τις ίδιες πηγές, «η απελπισμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας να περιχαρακωθεί πίσω από αυτό, έγινε μπούμερανγκ καθώς ο κυβερνητικός βουλευτής Κώστας Τζαβάρας συντάχθηκε πλήρως με την αντιπολίτευση που από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι η επίκληση του απορρήτου δεν μπορεί να προβάλλεται για ζητήματα που συνδέονται με την λειτουργία της Δημοκρατίας».

«Την ίδια “βόμβα” έριξε και ο εν ενεργεία επικεφαλής της ΑΔΑΕ Ράμος, λέγοντας ότι το απόρρητο δεν μπορεί να προβληθεί ενώπιον της Βουλής.

»Η άρνηση των αποπεμφθέντων Π.Κοντολέοντα και Γρ. Δημητριάδη να απαντήσουν στα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τον φάκελο του κ. Ανδρουλάκη η τους λόγους της παρακολούθησης του, επικαλούμενοι το απόρρητο κατέδειξε τον πανικό του συστήματος», σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προσθέτουν πως «βέβαια ο πρώην γενικός γραμματέας του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων στο ερώτημα αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί επικαλέστηκε και πάλι το απόρρητο αλλά συμπλήρωσε αυτή τη φορά ότι “δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι”».

«Ενδεικτική επίσης του πανικού είναι η διαστρέβλωση που επιχειρήθηκε σε ό,τι αφορά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη.

»Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος: “Η παρακολούθηση εκλεγμένων βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών συνιστά απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων του ελληνικού κράτους. Μια επισύνδεση είναι νόμιμη όταν έχει υπογραφή εισαγγελέα. ΟΜΩΣ δεν νοείται νόμιμη επισύνδεση, όταν αυτή αφορά εκλεγμένους”.

»Η μονταζιέρα της Ν.Δ. απομόνωσε την φράση περί νομιμότητας, για να εξευτελιστεί πλήρως», καταλήγουν πηγές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα