Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Ηχηρό άδειασμα στην κυβέρνηση για το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Ηχηρό άδειασμα στην κυβέρνηση για το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Βουλή των Ελλήνων, Γρηγόρης Δημητριάδης, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Την γραμμή της κυβέρνησης, η οποία κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο ώστε να μην απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, κατέρριψε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος τόνισε δεν μπορεί να γίνεται επίκληση απορρήτου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τόσο ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, όσο και ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, επικαλέστηκαν το απόρρητο για να μην απαντήσουν.

Συγκεκριμένα, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης όταν ρωτήθηκε για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, αρνήθηκε να απαντήσει και επικαλέστηκε το απόρρητο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απάντησή του ήταν η εξής:

«Δεσμεύομαι από το απόρρητο. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε να απαντήσει αν καταστράφηκε ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, επικαλούμενος κι εκείνος το απόρρητο.

Σχετικά άρθρα