Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση άλλαξε Τσουβαλά και Δημητρόπουλο

Η κυβέρνηση άλλαξε Τσουβαλά και Δημητρόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Δύο αλλαγές Γενικών Γραμματέων Υπουργείων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Η αλλαγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη παράδοξο στα πεπραγμένα και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του, είχε τοποθετήσει τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα στην θέση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης, στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ.

Και αυτό παρότι ο συγκεκριμένος, όντας αρχηγός της ΕΛΑΣ, είχε αποστρατευτεί αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άλλη αλλαγή, στο υπουργείο Παιδείας, καθώς για τον νέο γ.γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Ζώρα υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα για τα «πεπραγμένα» του τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και εντός του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ…

Σχετικά άρθρα