Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κράτησε αποστάσεις από το καθεστώς: «Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης κράτησε αποστάσεις από το καθεστώς: «Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξεταστική Επιτροπή, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Πυκνώνουν οι φωνές στη «γαλάζια πολυκατοικία» για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, κράτησε αποστάσεις από τη νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και την αφαίρεση του δικαιώματος ενημέρωσης.

Ο πολύπειρος κοινοβουλευτικός, μιλώντας στο Kontra και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη τόνισε με νόημα:

«Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι».

O Νικήτας Κακλαμάνης δεν έμεινε μόνο σε αυτό αλλά απευθυνόμενος στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που βρισκόταν μαζί του στο ίδιο πάνελ, επεσήμανε ότι συμφωνεί με την τροπολογία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κατάργηση του νόμου που στερεί το δικαίωμα στους πολίτες να μάθουν γιατί παρακολουθούνται.

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών άλλαξε τον Μάρτιο του 2021.

Πλέον, δίνει το δικαίωμα στην ΕΥΠ να παρακολουθεί χιλιάδες πολίτες χωρίς όμως εκείνοι να έχουν το δικαίωμα να το μάθουν αφαιρώντας αυτό το δικαίωμα από την ΑΔΑΕ.

Σχετικά άρθρα