Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι λένε ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο – Τι απαντά το Άμυνας

Οι Τούρκοι λένε ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο – Τι απαντά το Άμυνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πολεμική Αεροπορία, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δημοσίευμα της τουρκικής Χουριέτ που αναφέρει ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Στο άρθρο που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας γίνεται λόγος για «εχθρική ενέργεια» στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

Κατά το δημοσίευμα:

«Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικής κατασκευής S-300 της αεράμυνας της Ελλάδας που σταθμεύουν στην Κρήτη παρενόχλησαν πτήσεις αποστολής των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου στις 23 Αυγούστου.

»Έχει καταγραφεί ότι το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε έναν πύραυλο εδάφους-αέρος στο F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης σε υψόμετρο 10.000 ποδιών στα δυτικά της Ρόδου.

»Αναφέρθηκε επίσης ότι παρά την εχθρική ενέργεια, τα αεροσκάφη ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αποστολές τους και επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

»Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ανέφεραν ότι μια χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ που “κλειδώνει” πολεμικά αεροσκάφη με το ρωσικής κατασκευής σύστημα S-300 είναι ενάντια στις αρχές της Συμμαχίας και οι δυτικές χώρες επιδεικνύουν “δυο μέτρα και δυο σταθμά” από αυτή την άποψη».

Σχετικά άρθρα