Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Πάνε για κοινοβουλετικό πραξικόπημα

Καμμένος: Πάνε για κοινοβουλετικό πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΔΟΕ,

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας καταγγέλλει ο πρόεδρος τωψν Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να πιέσει βουλευτές μέσω του ΣΔΟΕ για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά επίσης κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Εφ’ όσον δεν δίνουν άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ Α. να παραστούν στη Βουλή, σκέφτονται να πουν ότι ο «όλος αριθμός βουλευτών», που λέει το Σύνταγμα, δεν είναι πλέον 300, αλλά 292! Καταλάβατε δηλαδή τι πάνε να κάνουν; Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Να βγει πρόεδρος με 175!» τονίζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε όλο το απόσπασμα της συνέντευξης του παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος στην Ελευθεροτυπία:

Λέτε να προσπαθούν να πιέσουν τους βουλευτές;

«Μα η επιχείρηση έχει αρχίσει προ πολλού, με τους ξαφνικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Μετά άρχισαν οι διαρροές ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές διαφωνούν με το κόμμα τους – χωρίς όμως ποτέ να έχουν διαφωνήσει – και μετά, όλως τυχαίως, έγιναν ανεξάρτητοι!».

Θα συνεχιστεί αυτή η πίεση;

«Φυσικά. Να φανταστείτε, ήρθε το ΣΔΟΕ Λαμίας να ελέγξει την πεθερά μου που μένει στην Ικαρία! Χρησιμοποιείται δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός για πολιτικούς σκοπούς, για πολιτικό εκβιασμό πολιτικού αντιπάλου».

Γνωρίζετε εάν γίνονται και προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών;

«Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί πρέπει γίνει καταγγελία».

Θα ενδώσουν οι ανεξάρτητοι που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ;

«Όχι όλοι. Πιθανόν ένας – δύο. Αν το κάνουν όμως θα έχουν προδώσει τους πολίτες που τους ψήφισαν. Αλλά ούτε και αυτοί φτάνουν. Η κυβέρνηση όμως μεθοδεύει κάτι πολύ χειρότερο. Να εκλεγεί Πρόεδρος όχι με 180, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αλλά με 175!».

Είναι δυνατόν; Πώς δηλαδή;

«Εφ’ όσον δεν δίνουν άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ Α. να παραστούν στη Βουλή, σκέφτονται να πουν ότι ο «όλος αριθμός βουλευτών», που λέει το Σύνταγμα, δεν είναι πλέον 300, αλλά 292! Καταλάβατε δηλαδή τι πάνε να κάνουν; Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Να βγει πρόεδρος με 175!».

Και θα βγει με 175;

Όχι! Πάντως το σκέφτονται κι αυτό. Αλλά δεν τους φτάνει ούτε το 175 Εκτός και αν προφυλακίσουν κι άλλους! Ενδεχομένως όλη την αντιπολίτευση. Εκεί φτάσαμε δυστυχώς…».

Βλέπετε δηλαδή βέβαιες τις πρόωρες εκλογές;

«Απολύτως βέβαιες. Ό,τι και να κάνουν, θα πέσουν. Ήδη βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση».

Σχετικά άρθρα