Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος τα κατάφερε! Το ΠΑΣΟΚ στο 3,4% – Δημοσκόπηση

Ο Βενιζέλος τα κατάφερε! Το ΠΑΣΟΚ στο 3,4% – Δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Metron Analysis, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Εφημερίδα Παραπολιτικά, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ, Χρυσή Αυγή,

Δημοσκόπηση της Metron Analysis στην εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει 4,9 μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ.

Ο ελληνικός λαός, γνωστός για τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις, φέρνει Το Ποτάμι στην τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.

Από 3,4 % “παίρνουν” το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και για πρώτη φορά “εμφανίζεται” στον πίνακα ο ΛΑΟΣ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%.

Ακόμη 9,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι η “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ”, ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν “Δεν θα ψηφίσω”.

Στο ερώτημα “αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας” το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ.

Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά “Κανέναν”.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου. Στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό επίσης της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων.

Σχετικά άρθρα