Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτος Οικονόμου: «ΣΥΡΙΖΑία» η δημοσιογράφος του Politico – ΣΥΡΙΖΑ: Αίσχος, παραιτήσου

Απίστευτος Οικονόμου: «ΣΥΡΙΖΑία» η δημοσιογράφος του Politico – ΣΥΡΙΖΑ: Αίσχος, παραιτήσου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νάσος Ηλιόπουλος, Νεκταρία Σταμούλη, Παρακολουθήσεις, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Σε μιας απίστευτης πολιτικής ελαφρότητας δήλωση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ως απάντηση στο δημοσίευμα του Politico για τις υποκλοπές και τις τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας το ανακριβέστατο, αλλά και ΣΥΡΙΖΑΙία τη δημοσιογράφο της ιστοσελίδας ευρωπαϊκών ειδήσεων.

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα.

»Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του -ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος το – ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ.

»Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

»Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

»Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

»Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις.

»Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

»Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό.

»Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ.

»Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

»Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

»Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του politico – Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού η απάντησή του»

«Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου «που στοχοποιεί δημοσιογράφους διεθνών Μέσων και ταυτίζει τα Μέσα αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει στην δική του ανακοίνωση.

Ακολούθως υποστηρίζει: «Θα ήταν μόνο για γέλια αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά κι αν δεν βιώναμε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από μια κυβέρνηση που επί τρία χρόνια επιχειρεί να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς χειραγώγησης και φίμωσης της ενημέρωσης.

»Το οξύμωρο βέβαια για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ότι την ίδια στιγμή που στοχοποιεί Μέσο και δημοσιογράφο, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση Κουκάκη και την απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

»Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση στις 2 Αυγούστου απάντησε, αρνούμενη ότι έχει το Predator, ανατρέχοντας για πολλοστή φορά σε κάποιους άγνωστους «εθνικούς λόγους» για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

»Επιβεβαιώνει ότι – ενώ είχαν υπάρξει καταγγελίες Κουκάκη και Ανδρουλάκη – η Κυβέρνηση ζητούσε από την Επιτροπή… να μην ενστερνίζεται «βιαστικά και γραπτώς… συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».

Επιβεβαιώνει, τέλος, ότι -λίγα 24ωρα πριν παραδεχτεί ότι παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη- η Κυβέρνηση αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της ΕΕ για το θέμα του Predator και των υποκλοπών και καλούσε την αρμόδια Γενική Διευθύντρια να απευθύνεται στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο κατ’ ιδίαν για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα ανακύπτει».

Κλείνοντας αναφέρει: «Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Οικονόμου μετά από αυτό το αίσχος είναι να παραιτηθεί.

»Θα γλιτώσει και τον περαιτέρω προσωπικό διασυρμό για τα ψέματα που θα συνεχίζει να λέει για τις παρακολουθήσεις».

Σχετικά άρθρα