Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς συνδέεται η Κύπρος με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

Πώς συνδέεται η Κύπρος με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αβέρωφ Νεοφύτου, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Παρακολουθήσεις, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Ολοένα περισσότερα στοιχεία που συνδέουν την Κύπρο με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει ότι τρεις από τις εταιρείες που διερευνήθηκαν στην Ελλάδα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών έχουν Ελληνοκύπριους αξιωματούχους.

Και οι τρεις εταιρείες σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτέλεσαν αντικείμενο ερευνών της ΕΑΔ με αφορμή τις παρακολουθήσεις σε βάρος του Ελλαδίτη δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», και οι τρεις εταιρείες συνδέονται με την εταιρεία Intellexa, τον έλεγχο της οποίας έχει ο πρώην ισραηλινός πράκτορας Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτης του περιβόητου μαύρου βαν που απασχόλησε την Κύπρο το 2019.

Ποιος και γιατί παρακολουθεί Έλληνες δημοσιογράφους;

Στο μεταξύ η διασύνδεση της Κύπρου με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα φαίνεται ότι θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου και ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου.

Ήδη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως θεωρεί «νομική και ηθική υποχρέωση της πολιτείας να διερευνήσει τυχόν διασύνδεση της Κύπρου με την υπόθεση».

Μια ενδεχόμενη επαναφορά της συζήτησης για της παρακολουθήσεις στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της Κύπρου, θα υποχρέωνε τον ανθυποψήφιο του κ. Χριστοδουλίδη, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, να επανατοποθετηθεί για την σχέση του ιδίου και του κόμματος του με τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, ιδιοκτήτη της εταιρείας NCIS Intelligence και στενού συνεργάτη του Ντίλιαν, καθώς η εταιρεία του κ. Άβνι είχε εγκαταστήσει το 2019 σύστημα ασφαλείας στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΔΗΣΥ.

ΠΗΓΗ: dw.com

Σχετικά άρθρα