Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παυλόπουλος «δείχνει» Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Την πολιτική ευθύνη έχει ο Πρωθυπουργός

Ο Παυλόπουλος «δείχνει» Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Την πολιτική ευθύνη έχει ο Πρωθυπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Με ξεκάθαρο τρόπο, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνει ότι η ευθύνη για την υπόθεση των υποκλοπών ανήκει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και πως «δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε άλλους».

Σε ομιλία του στο Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας το 1943, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη διαχρονική αξία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας άλλα και το χρέος όλων για την αδιάλειπτη υπεράσπισή της.

«Στοιχειώδες χρέος μας είναι να την υπερασπιζόμαστε, όλοι ανεξαιρέτως, εμπράκτως και αδιαλείπτως.

»Διότι το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι Θεσμοί της είναι «εύθραυστα» αγαθά και απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την αποτελεσματική θωράκισή τους», σημείωσε.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλά και πολιτικών, τονίζοντας ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει αντικειμενικά σε όσους ασκούν την εξουσία.

«Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.

»Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Με απλές λέξεις οι πολιτικοί “ταγοί” για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους», ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της».

Σχετικά άρθρα