Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνώς ρεζίλι μας έκανε ο Μητσοτάκης – La Republica για υποκλοπές: Ένα δίκτυο στα όρια της παράνοιας

Διεθνώς ρεζίλι μας έκανε ο Μητσοτάκης – La Republica για υποκλοπές: Ένα δίκτυο στα όρια της παράνοιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Repubblica, Γρηγόρης Δημητριάδης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα La Repubblica, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Νέο άρθρο στον διεθνή Τύπο, αυτή τη φορά από την ιταλική εφημερίδα Republica κάνει αναφορά στις υποκλοπές των κινητών από την ΕΥΠ.

Το εκτενές ρεπορτάζ που έχει τίτλο «Πολιτικοί της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι υπό παρακολούθηση, το “ελληνικό Γουότεργκεϊτ” πνίγει τον Μητσοτάκη», περιγράφει:

«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε η πιο σκοτεινή ώρα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που παρουσιαζόταν για χρόνια στην Ευρώπη ως το παιδί-θαύμα των συντηρητικών, εμφανίστηκε χθες στην τηλεόραση με θλιβερό ύφος, περιχαρακωμένος πίσω από το μοναδικό λεπτό τείχος που τον χωρίζει πλέον από την παραίτηση: “Δεν ήξερα τίποτα για αυτό”.

»Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ύποπτος ότι έστησε δίκτυο κατασκοπείας τόσο εκτεταμένο που φτάνει στα όρια της παράνοιας.

»Δεκατέσσερις χιλιάδες άνθρωποι είχαν καταλήξει, χωρίς να το γνωρίζουν, στο στόχαστρο ενός ελληνικού Big Brother:

»Στον κολοσσιαίο ιστό της κρατικής παρακολούθησης μέσω ενός συνδυασμού “κλασικών” υποκλοπών και προσπαθειών απόσπασης περαιτέρω πληροφοριών μέσω ενός πειρατικού λογισμικού με το όνομα “Predator”.

»Ανάμεσα σ’ αυτούς, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο ερευνητής δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης.

»Ο σεισμός έχει ήδη αναγκάσει σε παραίτηση τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

»Αλλά ο τελευταίος, ανιψιός του πρωθυπουργού, φαίνεται πλέον να είναι το μικρότερο κακό αυτού του “ελληνικού Watergate”, όπως το βάφτισε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας».

Σχετικά άρθρα