Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή ΠΑΣΟΚ: Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Οργή ΠΑΣΟΚ: Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΣΤΑΤ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ,

«Με έναν στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021, το αφήγημα της κυβέρνησης ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη καταρρέει με πάταγο και επισήμως», αναφέρει με αφορμή την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συνεχίζοντας, σχολιάζει πως:

«Τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2021 της ΕΛΣΤΑΤ είναι αποκαλυπτικά:

»Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (13,9% του πληθυσμού) στερείται τουλάχιστον 7 από έναν κατάλογο 13 αγαθών και υπηρεσιών, ενώ και σε άλλες έρευνες της κοινής γνώμης έχει διαπιστωθεί ότι εν μέσω της πληθωριστικής κρίσης τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόψουν δραστικά δαπάνες για ενέργεια, τρόφιμα, άλλα και για διακοπές.

»Το γεγονός δε ότι η αύξηση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας οφείλεται και στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού σε χαμηλή ένταση εργασίας (από 11,8% το 2020 σε 13,6% το 2021) καταδεικνύει ότι παρά τα 50 δισεκατομμύρια που δαπάνησε η κυβέρνηση την τελευταία διετία, το ΑΕΠ της χώρας δεν έγινε πιο ποιοτικό, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίες όπως θα ήταν το ζητούμενο.

»Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι σύμφωνα με τη EUROSTAΤ η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας και δεύτερη από το τέλος σε ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης τεκμηριώνεται, λοιπόν, ότι η δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης εκτός από αναποτελεσματική είναι και κοινωνικά άδικη.

»Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται πλέον μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική αλλαγή που θα δίνει ξανά προοπτική στον κόσμο της εργασίας, τον άνεργο νέο, τον κάθε ευάλωτο συμπολίτη και σε κάθε υγιή παραγωγική δύναμη».

Σχετικά άρθρα