Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Οικονόμου αποκάλυψε γιατί ο Μητσοτάκης δεν πάει σε πρόωρες εκλογές – Τι φοβάται

Ο Οικονόμου αποκάλυψε γιατί ο Μητσοτάκης δεν πάει σε πρόωρες εκλογές – Τι φοβάται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην πάει σε πρόωρες εκλογές εδράζεται τόσο σε λόγους θεσμικής τάξης όσο και πολιτικής σταθερότητας, σε μια Ευρώπη που γνωρίζει και θα γνωρίσει πρωτοδοκίμαστους κλυδωνισμούς, όσο διαρκούν οι επάλληλες διεθνείς κρίσεις τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» αναφερόμενος στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για εξάντληση της τετραετίας.

«Η απλή αναλογική, κατά τα ειωθότα, θα αφήσει τη χώρα για ικανό χρονικό διάστημα με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος στην εποχή που ζούμε είναι απόλυτα συμπιεσμένος και κάθε αδράνεια μπορεί να αποβεί μοιραία, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο εξωγενών προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε.

»Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση την πιο κρίσιμη ώρα, όπως δυστυχώς συμβαίνει εσχάτως σε αρκετές παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση με ποιο κόμμα υπάρχουν δυνατότητες συμπόρευσης μετά τις εκλογές ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει τα θεσμικά και ιστορικά δεδομένα, όταν καλείται να δώσει μια τέτοια απάντηση.

»Αν κάποιος εξετάσει προσεκτικά και ειλικρινά την ελληνική πολιτική ιστορία και την πολιτική μας κουλτούρα, γίνεται πρόδηλο ότι διαχρονικά το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις.

»Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σπανιότατα ευδοκιμούν και είναι δυσκίνητες.

»Σήμερα, εν μέσω ενός παγκόσμιου τυφώνα κρίσεων, δεν είναι καιρός για δισταγμούς, κωλυσιεργίες και μικροκομματικές στρατηγικές.

»Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτη υπευθυνότητα και ιστορική συναίσθηση, διεκδικεί καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά για να προχωρήσουν τη ζωή τους, όπως αυτοί θέλουν.

»Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο τακτικισμών και στρατηγικών που υποτάσσουν το εθνικό συμφέρον στο κομματικό».

Σχετικά άρθρα