Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πριν από την Προεδρική εκλογή

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πριν από την Προεδρική εκλογή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πριν από την Προεδρική εκλογή, βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχασε και το επικοινωνιακό παιχνίδι της εξόδου από το μνημόνιο.

Μάλιστα σε non paper που δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη τίθεται πάλι το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Αντί για την τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας, αντί για την αποσταθεροποίηση με την υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώτου κόμματος σήμερα, χρειάζεται να προσφύγουμε συντεταγμένα και ομαλά στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το non paper, οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί της με στόχο τη δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης κατέρρευσαν υπό το βάρος, μεταξύ άλλων, των αλλεπάλληλων δικών της φιάσκων:

(α) τα περί φοροελαφρύνσεων και χαλάρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων, μετά τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο οδήγησαν σε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που για το 2015 αυξάνει τους φόρους κατά πάνω από 1,7 δις ευρώ και μειώνει τις κοινωνικές και άλλες δαπάνες κατά 1 δις ευρώ.

(β) τα περί τέλους του μνημονίου και αποχώρησης του ΔΝΤ διαψεύστηκαν παταγωδώς έπειτα και από τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον.

Την απομόνωση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου επιτάχυνε και ενίσχυσε η πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μετά τις ευρωεκλογές.

Η πρακτική αυτή έδωσε λαβή σε μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών με τους εξής στόχους:

(α) να έρθουν στο προσκήνιο τα πραγματικά και οξύτατα προβλήματα που η μνημονιακή πολιτική δημιουργεί στους πολίτες, (β) να διατυπωθεί η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα αυτά, (γ) να συγκροτηθεί και διευρυνθεί η μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία/συστράτευση που είναι απαραίτητη για να φέρει σε πέρας τη δημοκρατική ανατροπή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ και την επιτυχή εφαρμογή του κυβερνητικού του προγράμματος.

Σχετικά άρθρα