Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Τα γραφικά και τα αδιανόητα είναι η καθημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας

Δένδιας: Τα γραφικά και τα αδιανόητα είναι η καθημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Νίκος Δένδιας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στις παραληρηματικές ενέργειες των Τούρκων που τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφύγει από κάθε όριο παρουσιάζοντας τουρκική ακόμη και την Κρήτη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τα τρέχοντα θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε πως η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει καθημερινά πλέον νέες διαστάσεις.

«Πράγματα που πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούνταν γραφικά ή αδιανόητα αποτελούν πλέον κομμάτι καθημερινής συμπεριφοράς της γείτονος», είπε και πρόσθεσε πως «τελευταίο παράδειγμα ο χάρτης κυριαρχίας του Αιγαίου και της Κρήτης.

»Θα αρχίσω να θεωρώ κομπλιμέντο προς εμένα ότι δεν αμφισβητείται η κυριαρχία Κέρκυρας και των Παξών».

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους που τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές, γεγονός που επισημαίνεται από τον ίδιο στους εταίρους της χώρας μας προκειμένου να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις.

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε πως «δυστυχώς η παραβατική Τουρκία κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι» και ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει πιο σαφείς τις κόκκινες γραμμές μας.

Σχετικά άρθρα