Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος σε Σπυράκη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει κυρώσεις στην Τουρκία και η ΝΔ τις έθαψε

Κατρούγκαλος σε Σπυράκη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει κυρώσεις στην Τουρκία και η ΝΔ τις έθαψε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ευρωβουλευτές, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», καθώς το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών όλο και εντείνονται.

Η κ. Σπυράκη μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις και τον χάρτη της Τουρκίας που παρουσίασε ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος περιλαμβάνει ακόμη και την Κρήτη.

«Είναι προφανές τι ενοχλεί την Τουρκία. Την ενοχλούν οι συμμαχίες αλλά και οι εξοπλισμοί.

»Και στις 2 παραμέτρους, η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός, φαίνεται ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, και φαίνεται πως το εκτόπισμα της Ελλάδας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και συγχρόνως διατηρεί η κυβέρνηση την ψυχραιμία της, έτσι ώστε να μην μπούμε στην λογική της αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ανέφερε αρχικά.

«Ο κ. Ακάρ λέει ότι «πρέπει να απαλλαγούν οι Έλληνες από τον έρωτά τους για εξοπλισμούς και συμμαχίες».

»Οι εξοπλισμοί διατίθενται από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, πολλά κεφάλαια προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει την αποτρεπτική της ικανότητα και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο, καθώς διαμέσου της αποτροπής διασφαλίζεται η ειρήνη και η ευημερία και η σταθερότητα της Ελλάδας και της περιοχής.

»Οι συμμαχίες είναι πάρα πολύ γερές και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι ο γνώμονας της χώρας μας είναι το Διεθνές Δίκαιο.

»Δεν είμαστε αντίπαλοι της Τουρκίας, η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει την συμμαχία όσο αφορά στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη.

Ο κ. Κατρούγκαλος, αναφέρθηκε επίσης, στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας και στην στάση του Ερντογάν.

«Ορισμένες από τις αντιδράσεις τις ΕΕ, δεν είναι στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων, αλλά πιο κοντά στην Τουρκία.

»Όταν μιλάμε για κόκκινες γραμμές, ας θυμηθούμε το καλοκαίρι του 2020, που τα μηνύματα που στέλνονταν ήταν πάρα πολλές φορές συγκεχυμένα.

»Στις δηλώσεις Μπαχτσελί ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε ως όφειλε.

»Στην εξωτερική πολιτική είναι ένα συνεχές, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε εκδώσει μία απόφαση με την οποία είχε αποφασίσει κυρώσεις για την Τουρκία.

»Η ΝΔ είχε πει τότε ότι είναι εκτός της άμεσης στρατηγικής της οι κυρώσεις και σε μία δεύτερη φάση, όταν τις υιοθέτησε, απέτυχε να τις πάρει», σχολίασε.

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας πρέπει να έχει κόστος.

»Η κυβέρνηση δημιουργεί μία εικονική πραγματικότητα ως προς την πραγματική κατάσταση της Τουρκίας και στην απομόνωσή της.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την αναβάθμιση των F-16 που την ξεκινήσαμε εμείς, ψηφίσαμε στις Belharra, ψηφίσαμε τα Rafale, ωστόσο δεν ψηφίσαμε τα 6 πρόσθετα Rafale, καθώς ήταν εκτός του σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά άρθρα