Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνοι: Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε οι τουρίστες με κορωνοϊό να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς – Τέλος η καραντίνα

Επικίνδυνοι: Ο ΕΟΔΥ αποφάσισε οι τουρίστες με κορωνοϊό να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς – Τέλος η καραντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρισμός, Τουρίστες, Υπουργείο Υγείας,

Ερωτήματα και ανησυχία προκαλεί η απόφαση του ΕΟΔΥ, σε μία περίοδο που υπάρχει έξαρση της πανδημίας, να μην υποχρεούνται σε καραντίνα οι θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες, αλλά να υπάρχει «ισχυρή σύσταση» προς αυτούς να φορούν μάσκα και να αυτοπεριορίζονται μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση, καθώς οι επισκέπτες-τουρίστες απαλάσσονται από την υποχρέωση, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες του ίδιου του ΕΟΔΥ, οι πολίτες υποχρεούνται σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Τις… συστάσεις προς τους τουρίσες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτούς να φοράνε τη μάσκα τους και να είναι σε αυτοπεριορισμό μέχρι να φύγουν για τη χώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, αν κάποιος επισκέπτης είναι θετικός στον Covid-19 μπορεί να κυκλοφορεί, εκτός κι αν ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Ζαούτης εξήγησε και τους λόγους που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την εβδομαδιαία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας «Είναι σταθερές οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, ανεξάρτητα από την αύξηση των κρουσμάτων.

»Σχεδόν όλα τα κράτη της Ε.Ε, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,έχουν προχωρήσει σε εβδομαδιαία έκθεση».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις ότι «όλα γίνονται για τον τουρισμό», απάντησε πως «ακολουθούμε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.».

Η γνωστή καραμέλα του καθεστώτος, για όλα φταίνε οι ξένοι ή κάνουν ό,τι και οι ξένοι. Οι ίδιοι δεν έχουν άποψη για τίποτα.

Ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε και στην άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και επισήμανε πως «είμαστε από τα κράτη που καθυστερήσαμε την άρση των μέτρων, τονίζοντας πως εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για χρήση της μάσκας στους ευάλωτους πολίτες σε χώρους με συνωστισμό».

Εκτίμησε πως «πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων.

»Με επιφύλαξη αναμένουμε πως δεν θα βιώσουμε μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ», απέφυγε ωστόσο να προχωρήσει σε προβλέψεις για το φθινόπωρο.

Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ και του επιτελικού τσίρκου προφανώς δεν συνυπολόγισαν ότι με την απόφαση αυτή επιβεβαιώνουν τους συνωμοσιολόγους και όλες τις εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας περί μίας «απλής γριπούλας».

Το καθεστώς Μητσοτάκη είναι χορηγός κάθε δεισιδαιμονίας, αμετροέπειας και παλαβομάρας.

Είναι επίσης αφοσιωμένος υπηρέτης οικονομικών συμφερόντων που δεν ταυτίζονται πουθενά με τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σχετικά άρθρα