Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «ανέμελο» καθεστώς Μητσοτάκη θα κρατά «κρυφά» τα κρούσματα – Θα μας τα λέει κάθε Παρασκευή

Το «ανέμελο» καθεστώς Μητσοτάκη θα κρατά «κρυφά» τα κρούσματα – Θα μας τα λέει κάθε Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μπορεί η εικόνα της πανδημίας να παρουσιάζει νέα φάση έξαρσης όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να την αντιμετωπίζει με την «ανέμελη» τακτική που την διακατέχει.

Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι το δρόμο αυτό θα ακολουθήσει και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, που σύμφωνα με ανακοίνωσή του «κλείνει για διακοπές» και μέχρι νεωτέρας επιδημιολογική έκθεση θα δίνεται στη δημοσιότητα μόνο κάθε Παρασκευή και θα αφορά ολόκληρη την εβδομάδα.

Την ώρα που τα κρούσματα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του Γενάρη, χωρίς να υφίσταται κανένα μέτρο προστασίας, και με τους επιστήμονες να εκφράζουν καθημερινά την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας, είναι ενδεικτικό ότι και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, με την ανακοίνωσή του αυτή προτρέπει σε «χαλάρωση» κατά το κυβερνητικό αφήγημα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο – Εβδομαδιαία Έκθεση COVID-19 αναφέρει πως,

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή.

»Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9.00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

»Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης.

»Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ».

Σχετικά άρθρα