Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μυρίζει» εκλογές – Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης – Ξεπάγωμα συντάξεων

«Μυρίζει» εκλογές – Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης – Ξεπάγωμα συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Εισφορά Αλληλεγγύης, Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Συντάξεις,

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και το ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, ανακοίνωσε από βήματος της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται μετά από αίτημά του, σύμφωνα με τον άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, κι έχει αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Μάλιστα έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στα λόγια Αμερικανίδας κοινωνιολόγου που έλεγε πως η κοινωνική αλληλεγγύη απαιτεί διαρκή και διαχρονική δέσμευση και υπογράμμισε πως «σε έναν κόσμο διαρκών αλλαγών, αλλεπάλληλων και πολλαπλών κρίσεων, προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία είναι πάντα η οικονομική ανάπτυξη, ενώ θεμέλιο της οικονομικής προόδου είναι η σταθερότητα.

»Θα το ξαναπώ: Στις μέρες μας ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τις επόμενες εβδομάδες όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων δόσεων του υπουργείου Οικονομικών και εξορθολογίζεται η διαδικασία παραγραφής.

»Αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία, με συμμόρφωση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης πως «σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους.

»Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

»Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων.

»Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς ταυτόχρονα να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας».

Σχετικά άρθρα