Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντι Ράμα: Θα πάμε με την Ελλάδα στη Χάγη για την ΑΟΖ αλλά πρώτα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία

Έντι Ράμα: Θα πάμε με την Ελλάδα στη Χάγη για την ΑΟΖ αλλά πρώτα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Έντι Ράμα,

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του στην Ολλανδία, επισκέφθηκε το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Κιρίλ Γκεβοργκιάν.

Αφού ευχαρίστησε τις Αρχές του Δικαστηρίου για την υποδοχή, ο Ράμα αναφέρθηκε και στο ανοικτό θέμα του καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, δηλώνοντας τα εξής:

«Η Αλβανία εμμένει στην ιδέα ότι η προσφυγή με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα των θαλασσίων ζωνών, προκειμένου αυτό να επιλυθεί βάσει των νομικών αρχών, είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών.

»Πριν όμως κάνουμε αυτό το βήμα, πρέπει να καταλήξουμε στην απαιτούμενη συμφωνία για να παραπέμψουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο και η συμφωνία αυτή ακόμα δεν έχει επιτευχθεί.

»Όπως γνωρίζετε, αυτό δεν είναι απλώς και μόνο μια διαδικασία σύμφωνης γνώμης μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών εμπειρογνωμόνων της κάθε πλευράς.

»Οι αντίστοιχες ομάδες μας στα αντίστοιχα υπουργεία εργάζονται κι εμείς παραμένουμε δεσμευμένοι να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα