Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης τσακώθηκε με δημοσιογράφο του Euractiv

Ο Μητσοτάκης τσακώθηκε με δημοσιογράφο του Euractiv
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λογοκρισία,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, επιτέθηκε με σκληρά λόγια κατά Έλληνα δημοσιογράφου της ιστοσελίδας Euractiv.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον δημοσιογράφο «θυμίστε μου από πού είστε εσείς;» και αφότου πληροφορήθηκε πως εργάζεται στο Euractiv, του επιτέθηκε κατηγορώντας τον ότι γράφει ψέματα.

«Γράψατε ψέματα, η Βεστάγκερ δε μου είπε τίποτα τέτοιο, όταν κάνετε ρεπορτάζ να μας ρωτάτε κι εμάς» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα έθεσε στον πρωθυπουργό ζήτημα αναποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος, ενώ έκανε λόγο και για σοβαρές καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο συντάκτης ρώτησε εάν τα λόγια του πρωθυπουργού αποτελούν επίσημη διάψευση του ρεπορτάζ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά καταφατικά και πως είναι «on the record» και να συνεχίζει λέγοντας «γράφετε σαχλαμάρες».

Ο δημοσιογράφος απάντησε «με προσβάλλετε», με τον πρωθυπουργό να σημειώνει «θα το αντέξετε».

Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε αν απολογηθεί εντός Ευρωκοινοβουλίου για την σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την Ελευθερία του Τύπου.

Ο Μαλίκ Ασμάνι, ο εκπρόσωπος της Ευρωομάδας RenewEurope, η οποία αντιπροσωπεύει τα φιλελεύθερα κόμματα στην Ε.Ε. και το LREM του Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για την κατρακύλα της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε, μάλιστα, από την παρέμβασή του και για να στηρίξει το έωλο επιχείρημά του περί Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα έδειξε δύο σημερινά πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Δημοκρατία» τα οποία… έτυχε να είχε εκτυπώσει.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να γράφει και να δημοσιεύει, ό,τι θέλει για όποιον θέλει χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν έλεγχο από την κυβέρνηση.

»Απλά δείτε τα πρωτοσέλιδα που έχω τυπώσει, από δυο ενδεικτικές σημερινές εφημερίδες (σ.σ.: δείχνει τα σημερινά πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας και της Αυγής), που με κατηγορούν ως ψεύτη και συκοφάντη.

»Αυτές είναι καθημερινές εφημερίδες, από τουλάχιστον τέσσερις καθημερινές εφημερίδες που υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει:

«Η ίδια ελευθερία ισχύει και για την τηλεόραση και για το ραδιόφωνο και φυσικά για το διαδίκτυο όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει.

»Θα σας πρότεινα να βλέπετε με μεγάλη προσοχή μερικές από αυτές τις κατατάξεις που δημοσιεύουν κάποιες ΜΚΟ.

»Μπορεί κανείς να πιστεύει εδώ μέσα ότι χώρες όπως το Τσαντ στην Αφρική έχει περισσότερη ελευθεροτυπία από την Ελλάδα;

»Γιατί αυτό ακριβώς αναφέρεται στις κατατάξεις που επικαλείστε».

Σχετικά άρθρα