Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διασπορέας ψευδών ειδήσεων και θεωρών συνωμοσίας ο Οικονόμου

Διασπορέας ψευδών ειδήσεων και θεωρών συνωμοσίας ο Οικονόμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Μνημόνιο, Σκάνδαλο Novartis,

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το βούλευμα που παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για τα fake news που επί μέρες διακινεί η κυβέρνηση, αλλά, εν όψει προφανώς και των εκλογών, έφτασε πίσω στο 2015, μιλώντας για προσπάθεια δημιουργίας «καθεστώτος νοτιοαμερικανικου τύπου» και κατάλυσης του πολιτεύματος από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα, με συμμετοχή του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε πρόλαβε να διαβάσει το παραπεμπτικό βούλευμα ούτε να ακούσει τις συγγνώμες των δημοσιογράφων Ιωάννας Μάνδρου και Τάσου Τέλλογλου, που κατήγγειλαν παραπλανητική ενημέρωσή τους ότι το κατηγορητήριο αφορούσε την υπόθεση Novartis.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, επέμεινε σχετικά με το παραπεμπτικό βούλευμα αναφορικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι παραπέμπεται και για την υπόθεση Novartis, παρά το γεγονός ότι η λέξη αυτή δεν υπάρχει πουθενά στο κατηγορητήριο.

Και επέμεινε να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «προπαγάνδα» λέγοντας ότι «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

»Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για σειρά υποθέσεων. Ό,τι και να λέει, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους».

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη δύο κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, μόνο που η κατηγορία αφορά μια χρονική καθυστέρηση, μια παράλειψη δηλαδή που σε τίποτα δεν σχετίζεται με την υπόθεση της Novartis.

Είπε συγκεκριμένα: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και η Νovartis».

Και πρόσθεσε: «Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεώρησε σωστό, μετά μάλιστα την παραπομπή και δεύτερου στενού του συνεργάτη σε Ειδικό Δικαστήριο για τα πολιτικά τους πεπραγμένα ως μέλη των κυβερνήσεών του, να επαίρεται αλαζονικά και να απειλεί τον Πρωθυπουργό και την σημερινή Κυβέρνηση, με εκφράσεις “Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη”.

»Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα.

»Το γεγονός δηλαδή ότι δύο στενοί του συνεργάτες, δύο εξ απορρήτων σύμβουλοί του έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

»Ο κ. Τσίπρας είτε έχει μπερδευτεί είτε ασκεί ωμή προπαγάνδα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

»Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για κάποιου είδους βραβείο.

»Παραπέμπεται για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Νovartis.

»Ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καταστήσει τη χώρα καθεστώς «νοτιοαμερικανικού τύπου» λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν διακηρύξει δημόσια ότι βασικός τους στόχος ήταν και είναι ο πλήρης έλεγχος όλων αυτών που αποκαλεί “αρμοί της εξουσίας”. [σ.σ. ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν ελέγχει τίποτα].

»Όπως αποκαλύπτεται περίτρανα από την παραπομπή και του κ. Παππά και του κ. Παπαγγελόπουλου δεν έμειναν μόνο στη θεωρία.

»Όσο κυβέρνησαν το προσπάθησαν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη:

»Με αφόρητες πιέσεις, με μεθοδεύσεις, με θεσμικές εκτροπές.

»Γιατί η Δικαιοσύνη ήταν ένα από τα βασικά αναχώματα, που τελικά τους εμπόδισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Κράτος-παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ένα Κράτος τριτοκοσμικό και χρεοκοπημένο, στο οποίο θα έβρισκαν την ευκαιρία να επιβάλλουν ένα απόλυτα αυταρχικό καθεστώς, αντίστοιχο των πάλαι ποτέ του υπαρκτού σοσιαλισμού ή των καθεστώτων νοτιοαμερικανικού τύπου».

Ενώ με τον υπαρκτό νεοφιλελευθερισμό, που κοντεύουμε να πεθάνουμε όλοι από την ακρίβεια, την πείνα και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ζούμε σε ένα παράδεισο.

«Πολιτικό σχόλιο» τα fake news

Εμμέσως παραδεχόμενος «ανακρίβεια» των αρχικών δηλώσεών του, μιλώντας για «πολιτικά σχόλια», επέμεινε να μιλά για σκευωρία:

«Όσον αφορά τις πρώτες ανακοινώσεις μου της Παρασκευής αυτές περιείχαν αποκλειστικά πολιτικά σχόλια επί των διαθέσιμων, έως εκείνη τη στιγμή, πληροφοριών σχετικά με την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του κ. Παπαγγελόπουλου.

»Η πρώτη μου δήλωση, στο αποκλειστικά τυπικό σκέλος του κατηγορητηρίου για τα 10 πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis, δεν ήταν ακριβής.

»Αυτό όμως δεν αίρει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάμεσα στα άλλα κατηγορείται και για ωμή και ανοίκεια παρέμβαση και στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ράικου, την οποία φέρεται να πίεζε να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, παρότι δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων.

»Μάλιστα, φέρεται να της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και, όταν η κυρία Ράικου το αρνήθηκε, την απείλησε και στη συνέχεια διοχέτευσε σε εφημερίδες ανυπόστατες αναφορές, που έπλητταν βάναυσα το κύρος της, εντείνοντας τον εκβιασμό προς αυτήν».

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε μεν στους 9 από τους 10 πολιτικούς των οποίων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη δικαιοσύνη, μόνο που «ξέχασε» να αναφέρει ότι τους 7 από αυτούς τους είχαν απαλλάξει οι «σκευωροί» της Εισαγγελίας Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και οι βοηθοί της), ενώ οι υποθέσεις των άλλων δύο, πριν ολοκληρωθούν, αφαιρέθηκαν βίαια με τη μέθοδο της κατάργησης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις (των Άδ. Γεωργιάδη και Δ. Αβραμόπουλου) αρχειοθετήθηκαν από τη νέα Οικονομική Εισαγγελία που σύστησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είπε συγκεκριμένα:

«Εκείνο που χρειάζεται να τονισθεί είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, όσους έκρινε ότι έπρεπε να παραπεμφθούν και δεν παρέμπεμψε όσους επίσης έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία γι’ αυτό.

»Η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη συνεπώς για ποια πρόσωπα έπρεπε να παραπεμφθούν και για ποιο λόγο.

»Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο, απαλλάσσοντας τα από κάθε κατηγορία, τα 9, μέχρι στιγμής , από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σκοτεινό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός για το οποίο ο κ. Τσίπρας επιμένει να σιωπά.

»Για τους 9 από τους 10 πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους στοχοποίησε και επιχείρησε να ενοχοποιήσει για την υπόθεση Novartis, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, ενώ ο στενότατος του συνεργάτης και Αναπληρωτής Υπουργός της Κυβέρνησης του για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας παραπέμπεται, από την ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας και για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η υπόθεση Novartis.

»Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος για αυτό, Οφείλει να απαντήσει στο μέγιστο αυτό ζήτημα».

«Ήθελαν κατάλυση του πολιτεύματος»

Ενώ, με το βλέμμα τις επικείμενες εκλογές, ενθυμούμενος την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, έφτασε να ισχυριστεί ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όπως είπε: «Οι αποκαλύψεις στενών του συνεργατών και τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης του Πολιτεύματος και των Θεσμών, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-παρία και να επιβάλλει ένα τριτοκοσμικού τύπου αυταρχικό καθεστώς, σαν και αυτά που συνέχιζε να θαυμάζει.

»Ευτυχώς, φάνηκε ότι οι βάσεις του Πολιτεύματός μας, αλλά και η Ε.Ε., στην οποία η Νέα Δημοκρατία ενέταξε την Ελλάδα, ήταν τόσο ισχυροί κυματοθραύστες που ανέκοψαν το σχέδιο του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του».

Και προχώρησε ισχυριζόμενος ότι «από την πρώτη στιγμή προετοίμαζαν την εφαρμογή σχεδίου εξόδου από την Ευρωζώνη και είχαν συγκροτήσει για το σκοπό αυτό μυστική ομάδα με επικεφαλής τον Αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

»Σχετική εντολή -όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης σε διεθνές φόρουμ στις 16 Ιουλίου 2015- είχε πάρει από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ήδη πριν από τις εκλογές.

»Αφορούσε -όπως ο ίδιος αποκαλύπτει- την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος «που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή».

Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση του τότε Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και να πάρουν τα ευρώ που βρίσκονταν εκεί.

»Σε όλο εκείνο το διάστημα, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Βαρουφάκης άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ δείχνοντας ξεκάθαρα την απόφασή τους να παίξουν τη μοίρα της χώρας μας στα ζάρια».

Ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε σχέδιο κατάλυσης του πολιτεύματος [σ.σ. αν και σε αυτά «ειδική» είναι η δική του παράταξη], αναφέροντας ότι «Ενδεικτικό της κρισιμότητας των εξελίξεων που διαδραματίζονταν και των σχεδίων που απεργάζονταν ήταν το γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από το δημοψήφισμα, στις 2 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας επισκεπτόταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωνε δημόσια ότι “στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας”.

»Αυτή δεν ήταν σίγουρα μια τυχαία παρορμητική δήλωση».

Το μόνο που δεν μας είπε ήταν ότι το σύνθημα «Γερούν, κράτα γερά» ήταν στο πλαίσιο ενός κατά φαντασία αντιστασιακού αγώνα.

Αλήθεια, θυμάται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα; Ποια παράταξη άφησε άδεια ταμεία; Τη γνωρίζει πώς τη λένε; Νέα Δημοκρατία δεν τη λένε;

Σχετικά άρθρα