Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στον Ρώσο πρεσβευτή για τις απελάσεις των διπλωματών μας

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στον Ρώσο πρεσβευτή για τις απελάσεις των διπλωματών μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη προχώρησε χθες ο ΓΓ του ΥΠΕΞ για την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ, στις 27 Ιουνίου, ανέφερε ότι «δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία» και υπογράμμιζε ότι τα άτομα αυτά «διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις».

Η Ρωσία απέλασε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ανακήρυξε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες «personae non gratae» και τους έδωσε προθεσμία οκτώ ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που αποκάλεσε «επιθετική πορεία των ελληνικών Αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου».

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι διαμαρτυρήθηκε και εναντίον ελληνικής απόφασης να κηρύξει ομάδα Ρώσων διπλωματών «personae non gratae».

Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προσχωρήσει στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα