Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη – Δεν παραπέμπονται οι δημοσιογράφοι

Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη – Δεν παραπέμπονται οι δημοσιογράφοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Φιλιππάκης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ειδικό Δικαστήριο, Ελένη Τουλουπάκη, Κώστας Βαξεβάνης, Σκάνδαλο Novartis,

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα για το σκάνδαλο Novartis οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη. Πρόκειται για αμετάκλητο βούλευμα και θα δικαστούν για κακουργηματικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι απαλλακτικό είναι το βούλευμα και δεν παραπέμπονται στο ΕΔ οι στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως και οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Η υπόθεση σήμερα εξελίχτηκε σε θρίλερ στον Άρειο Πάγο και αυτό για την έκδοση του πολυσυζητημένου βουλεύματος καθώς εάν δεν εκδιδόταν απόψε, θα υπήρχαν προβλήματα στην (τυχόν) συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου, αφού σήμερα αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης τρία μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, αποδέχεται εν μέρει την 365 σελίδων πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου – Φουρλή, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς και παράλληλα αποδίδεται το ίδιο αδίκημα (της ηθικής αυτουργίας) στην κατάχρηση εξουσίας των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπήρξε διαφωνία της μειοψηφίας που θεωρεί ότι χρειάζεται συμπληρωματική ανάκριση.

Σχετικά άρθρα