Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσή Αυγή: Παραπομπή όλων των βουλευτών προτείνει ο Ντογιάκος

Χρυσή Αυγή: Παραπομπή όλων των βουλευτών προτείνει ο Ντογιάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ισίδωρος Ντογιάκος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Χρυσή Αυγή,

Την παραπομπή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος στην 700 σελίδων πρότασή του.

«Οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του έτους 2012 υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους» σημειώνει ο εισαγγελέας και υπογραμμίζει ότι «σκοπός της όλης παράνομης δραστηριότητας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης ήταν η με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας, επιβολή σε τρίτους των πολιτικών θέσεων, απόψεων και θεωριών των ηγετικών στελεχών της”.

“Σε περίπτωση δε που συντρέχουν οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση είτε στο σύνολό του, είτε ως τα επιμέρους εκείνα πρόσωπα τα οποία με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα ενεργούν κατά τρόπο ποινικά κολάσιμο. Υπέρτατος, συνταγματικά κατοχυρωμένος και ασφαλώς επιβεβλημένος σκοπός λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, αλλά και κάθε άλλου πολιτικού θεσμού, είναι η απόλυτη προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος και όχι η μ’ οποιονδήποτε τρόπο φαλκίδευσή του, πολύ δε περισσότερο, όταν κάτι τέτοιο επιδιώκεται ή επιτυγχάνεται με πράξεις βίας” υπογραμμίζει με νόημα ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ Ντογιάκου η στελέχωση των αποκαλούμενων Ταγμάτων Εφόδου γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, ενώ κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από κλειστό πενταμελές όργανο με επικεφαλής τον πυρηνάρχη. Για αυτό και προτείνει συνολικά την παραπομπή σε δίκη 70 ατόμων εκ των οποίων οι 18 είναι οι βουλευτές.

Κατά τον εισαγγελέα το κόμμα της Χρυσής Αυγής, καταθέτοντας το καταστατικό της αποκτά και τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Στην Χρυσή Αυγή, κατά τον εισαγγελέα, υπήρχε ιεραρχία με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο στη σειρά τον Χρήστο Παππά.

Ακολουθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής.

Σχετικά άρθρα