Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν κατάσκοπο της Ελλάδας

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν κατάσκοπο της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Κατασκοπεία, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Πράκτορες, Τουρκία,

Έναν Έλληνα πολίτη με αραβικό όνομα, τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, συνέλαβε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με ισχυρισμούς που προβάλλονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠΕ), πηγές των τουρκικών μέσων ισχυρίζονται ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ αποκάλυψε ότι η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένα πρόσωπο ως κατάσκοπο για την Τουρκία.

Αρχηγός της ΜΙΤ είναι ο κουρδικής καταγωγής γενίτσαρος Χακάν Φιντάν, ο οποίες έχει σχέσεις με τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες

Ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές ότι το πρόσωπο αυτό συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και επιδίδονταν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες με πρόσχημα το εμπόριο.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι ο ίδιος συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Έκανε επίσης έρευνες μετά από εντολή της ΕΥΠ –σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ισχυρισμούς– για τους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς και τους επιχειρηματίες γκιουλενιστές και μέλη του PYD (Κούρδοι της Συρίας) που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.

Ελληνικές πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι ερευνούν το θέμα, το οποίο αναδείχτηκε ψηλά σε ιστοσελίδες των τουρκικών εφημερίδων, ενώ τονίζουν ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο συλληφθείς με αραβικό όνομα έχει ελληνική υπηκοότητα.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη για κατασκοπεία δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την υπόθεση και καταβάλλουν προσπάθειες για να να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ταυτότητα και την ιδιότητά του.

Επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές Aρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση.

Σχετικά άρθρα