Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση

Σταθάκης: Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η έξοδος από το Μνημόνιο, όπως σχεδίαζε η κυβέρνηση, απέτυχε πλήρως” τόνισε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκηςτονίζοντας παράλληλα ότι “η κυβέρνηση προφανώς κινείται εκτός τόπου και χρόνου, δηλαδή είναι μια βαθιά μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία, όμως, είναι ανίκανη, αδύναμη και δεν έχει στρατηγική να συζητήσει τα πράγματα εντός της μνημονιακής πολιτικής που τόσο πιστά εφαρμόζει”.

Μιλώντας στον Βήμα FM ο Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάρα πολύ απλά “Ότι πρέπει να προηγηθεί η διαπραγμάτευση του χρέους, προκειμένου να γίνει βιώσιμο. Αυτό είναι το καλύτερο σήμα για τις αγορές. Δεύτερον, ότι εφόσον απέτυχε το Μνημόνιο, πρέπει να αλλάξουμε πολιτική. Αυτό είναι το βασικό, επί της ουσίας, ως αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Και τρίτη προϋπόθεση είναι πως αυτά τα δύο είναι λογικά και θεμιτά, αλλά δεν θα γίνει εάν δεν κάνουμε και σοβαρά βήματα στην Ευρώπη και να αντιμετωπίσουμε τα ευρωπαϊκά προβλήματα που έχουν ισχυρή διάσταση”

Τέλος ο Γιώργος Σταθάκης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει μονομερή διαγραφή του χρέους.

“Το έχουμε πει 100 φορές αυτό. Η δανειακή σύμβαση – διότι αυτό αφορά το χρέος – θα αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με προοπτική να γίνει βιώσιμο το χρέος. Αυτό είναι το νούμερο 1 σημείο. Και οι Ευρωπαίοι, υπό την πολιτική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα συζητήσουν κι αυτό το σκέλος, διότι δεν περπατάει αλλιώς η οικονομία” συμπλήρωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικά άρθρα