Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τους «27»

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τους «27»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ιταλία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάριο Ντράγκι, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Ξεκάθαρο αυστηρό μήνυμα για τον σεβασμό της κυριαρχίας τρων κρατών-μελών της έστειλαν στην Τουρκία οι «27» ηγέτες της Ε.Ε. όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με το βλέμμα να στρέφεται τώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την συνεχώς κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της γείτονας προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις άκρως προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Οκτάι από τα Κατεχόμενα που επί της ουσίας απείλησε τη κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης ενώ εξέφρασε στους ομολόγους του την ικανοποίηση για την στήριξη και την σχετική αναφορά στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο κείμενο της συμπερασμάτων, όπως μεταδίδει για την ΕΡΤ η Γεωργία Σκιτζή από τις Βρυξέλλες, καλείται η Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και να προωθήσει τις σχέσεις της καλής γειτονίας με βιώσιμο, όπως αναφέρουν, τρόπο.

Κοινή στάση Μητσοτάκη – Ντράγκι

Δεύτερη μέρα σήμερα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ατζέντα εστιάστηκε στην οικονομία και την ενεργειακή κρίση ενώ ο πρωθυπουργός προσήλθε σε αυτή με κοινή γραμμή με τον Τταλό ομόλογό του τον κ. Μάριο Ντράγκι για την πρόταση για πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει παράλληλα συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει τους εθνικούς προϋπολογισμούς για να περιοριστούν οι επιπτώσεις τόσο στην ακρίβεια, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και όλο αυτό το τσουνάμι στις ανατιμήσεις.

Σχετικά άρθρα