Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» τη φανερή στρατιωτική φρουρά στην Ψέριμο

Οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» τη φανερή στρατιωτική φρουρά στην Ψέριμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία,

Τα υπό ασφυκτικό καθεστωτικό έλεγχο τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο και δήθεν αποκαλύψεις την προπαγάνδα του Ερντογάν και της παρέας του.

Η νέα «αποκάλυψη» του κρατικά ελεγχόμενου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu αλλά και του TRT Haber ήταν οι «παράνομοι στρατιώτες» που βρίσκονται πάνω στην ακατοίκητη Ψέριμο.

Βρήκαν, δηλαδή, κάτι που δεν κρύβει η Ελλάδα.

Ότι έχει τοποθετημένη φρουρά Εθνοφυλακής στις νησίδες του Αιγαίου για να μη γίνονται έρμαιο στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Και ναι μεν η Τουρκική πλευρά επικαλείται το γεγονός ότι με βάση τις συνθήκες δεν επιτρέπεται η ύπαρξη στρατού πάνω σε αυτά τα νησιά αλλά δεν αναφέρεται:

Πρώτον στο ότι η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί τα δικά της νησιά και νησίδες από τη σαφή τουρκική επιθετικότητα όπως αυτή προκύπτει από τη ρητορική αλλά και την πρακτική της (Ίμια) και,

Δεύτερον ότι υπάρχει απέναντι από τα νησιά μια ολόκληρη παράνομη στρατιά κάτι που επίσης απαγορεύεται από τις συνθήκες.

Άρα, δεν είναι δυνατόν τα νησιά αυτά να μην έχουν μια στοιχειώδη φρούρηση από την ελληνική πολιτεία και να είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε προβοκάτορα, όπως είχε συμβεί στα Ίμια.

Η λογική σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει όσο πρώτη η Τουρκία είτε ζητά την αναθεώρηση των συνθηκών είτε στην καλύτερη περίπτωση τις εφαρμόζει κατά το δοκούν: Όπως και όπου τη συμφέρει.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά δεν την «ανακάλυψη» για την Ψέριμο είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα εύκολο… ρεπορτάζ καθώς ούτε οι εγκαταστάσεις ούτε οι άνθρωποι έχουν πρόθεση να κρυφτούν.

Και αυτά τα γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες, αλλά τώρα προμηθεύουν με υλικό τα πρόθυμα ΜΜΕ, προκειμένου να συντηρείται η ένταση και να εξυπηρετούνται οι στόχοι του καθεστώτος.

Πηγή: Hellas Journal

Σχετικά άρθρα