Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Αίγυπτος παραδειγματικός φίλος της Ελλάδας

Νίκος Δένδιας: Η Αίγυπτος παραδειγματικός φίλος της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγυπτιακή Πρεσβεία, Αίγυπτος, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέθεσε την Τρίτη αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του απερχόμενου Πρέσβη της Αιγύπτου Ισμαήλ Χαϊράτ.

Κατά την πρόποση του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην σύναψη της συμφωνίας για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών στη βάση της UNCLOS, τον Αύγουστο του 2020, καθώς και το Φόρουμ για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο έχει την έδρα του στο Κάιρο.

Τόνισε ότι η πρώτη πρωτεύουσα που επισκέφθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν το Κάιρο, το οποίο έχει επισκεφθεί έκτοτε δέκα φορές.

Αναφέρθηκε στις συχνότατες επισκέψεις του Αιγύπτιου ομολόγου του Σάμεχ Σούκρι στην Αθήνα, πιο πρόσφατα πριν από λίγες ημέρες, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές πλαίσιο (π.χ. Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο του 2020, τετραμερής με συμμετοχή επίσης Κύπρου και Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2021).

Ο κ. Δένδιας κατέληξε τονίζοντας ότι η Αίγυπτος αποτελεί ένα παραδειγματικό φίλο της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει να εργάζεται για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου.

Σχετικά άρθρα