Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες βουλευτές αντέκρουσαν και πάλι στο ΝΑΤΟ τους τουρκικούς παραλογισμούς του Σοϊλού

Οι Έλληνες βουλευτές αντέκρουσαν και πάλι στο ΝΑΤΟ τους τουρκικούς παραλογισμούς του Σοϊλού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεοδώρα Τζάκρη, Κωνσταντινούπολη, Μανούσος Βολουδάκης, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σουλεϊμάν Σοϊλού, Σπήλιος Λιβανός, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αντιπροσωπεία στη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του NATO στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τον Χολουσί Ακάρ τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της Frontex. Ακόμη επανέφερε τα όσα είπε την Τρίτης ο Χολουσί Ακάρ, για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ενώ ανέφερε ακόμη πως μέλη του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Η απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές ήταν και πάλι ηχηρή και στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν για ακόμη μια φορά πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με τον Μανούσο Βολουδάκη να σημειώνει πως αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει αποδειχθεί το παραμικρό.

Παράλληλα κατηγόρησαν την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Για τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών οι Έλληνες βουλευτές επεσήμαναν στον Σοϊλού πως αυτό αποτελεί μια συνωμοσία που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο NATO, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

Σχετικά άρθρα