Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικός Ομέρ Τσελίκ: Κακώς έχετε στρατό στο Καστελλόριζο

Προκλητικός Ομέρ Τσελίκ: Κακώς έχετε στρατό στο Καστελλόριζο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Καστελλόριζο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ομέρ Τσελίκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προέβη την Τρίτη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP), Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι κακώς διατηρεί στρατό στο Καστελλόριζο, ενώ ο ίδιος καταφέρεται με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας ανέντιμη τη στάση του απέναντι στην Τουρκία.

Ο κ. Τσελίκ μίλησε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, όπου –μεταξύ άλλων– υποστήριξε πως «η Ελλάδα επιδίδεται σε συστηματική προπαγάνδα σε βάρος της Τουρκίας» κι ότι «εμπλέκει μονίμως τρίτες χώρες» στην ελληνοτουρκική διένεξη.

Μάλιστα, ο ίδιος επέμεινε πως οι Έλληνες «κακώς θεωρούν απειλή το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθώντας την ίδια πεπατημένη με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε πως «όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η Αθήνα απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα, μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της».

Σχετικά άρθρα