Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανής φασαρία στο ΝΑΤΟ! Έλληνες βουλευτές τσακώθηκαν με τον Χουλουσί Ακάρ

Πρωτοφανής φασαρία στο ΝΑΤΟ! Έλληνες βουλευτές τσακώθηκαν με τον Χουλουσί Ακάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Βίντεο, Θεοδώρα Τζάκρη, Κίνημα Αλλαγής, Κωνσταντινούπολη, Μανούσος Βολουδάκης, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Σπήλιος Λιβανός, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Λογομαχία Ελλήνων βουλευτών, Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης, και του Τούρκου υπουργού άμυνας Χολουσί Ακάρ στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίηση νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Εκεί πήραν τον λόγο οι Έλληνες βουλευτές και είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

Επίσης του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

Νέα πρόκληση από τον Γκρίζο Λύκο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε νωρίτερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Μπαχτσελί είπε:

«Πρέπει να επισημοποιήσουμε τις συντεταγμένες της ΑΟΖ της Τουρκίας.

»Στο δεύτερο στάδιο στη θάλασσα των νησιών (Αιγαίο) τους γεωγραφικούς σχηματισμούς που μας ανήκουν και δεν μεταβιβάστηκαν σε κανέναν, να τους εντάξουμε στους θαλάσσιους χάρτες μας ως δικά μας.

»Αυτό το νέο status να το επικυρώσουμε στον ΟΗΕ.

»Πρέπει αυτούς τους γεωγραφικούς σχηματισμούς να τους δώσουμε στην αρμοδιότητα των περιφερειών μας που βρίσκονται κοντά στις ακτές.

»Σε τρίτο στάδιο να κηρύξουμε συνεχόμενες ΝΑVTEX που περιλαμβάνουν τους γεωγραφικού σχηματισμούς που ανήκουν στη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα