Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρίδης: Κέντρο της ισλαμιστικής τζιχάντ η Κων/πολη – Η Τουρκία κουρελιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης στη Συρία

Καιρίδης: Κέντρο της ισλαμιστικής τζιχάντ η Κων/πολη – Η Τουρκία κουρελιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Καιρίδης, Ισλαμιστές, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νέα Δημοκρατία, Συνθήκη της Λωζάνης, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Η Τουρκία θα εκτονώσει την προσπάθεια εξαγωγής των εσωτερικών της αδιεξόδων με εισβολή στη Συρία που κάνει κουρελόχαρτο τη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία επικαλείται για τα ελληνικά νησιά και με την ευκαιρία θα επαναπατρίσει πρόσφυγες που είναι πλέον βάρος στην Τουρκία», είπε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

«Όπως έδειξε με χάρτες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι διαρκής η μετακίνηση της Τουρκίας σε ολοένα και πιο ακραίες θέσεις ξεκινώντας από την αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών το 1970, τις γκρίζες ζώνες το 1990, τη “Γαλάζια Πατρίδα” το 2010, το τουρκολιβυκό το 2019 και τώρα την “υπό αίρεση ελληνική κυριαρχία” στα νησιά του Αιγαίου», ανέφερε ο διεθνολόγος.

Στην εκπομπή «Από τις 6» προβλήθηκε ανάρτηση στο Twitter από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ ΝΑ Ευρώπης σχετικά με τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας στην Έφεσο με σενάριο απόβασης σε νησιά και τέθηκε το ερώτημα «γιατί κανείς δεν τραβάει το αυτί του Ερντογάν».

Ο κ. Kαιρίδης απάντησε ότι «το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία που αποφασίζει με ομοφωνία αλλά η παρουσία μας είναι απαραίτητη εθνικά γι’ αυτό θέλουμε και τον ευρωπαϊκό πυλώνα στον οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία».

Τόνισε ακόμη ότι «αποδίδει η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με μετατόπιση ακόμη και από τον Γερμανό καγκλάριο Όλαφ Σολτς που από τη Θεσσαλονίκη θα υπογραμμίσει τον κομβικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή».

«Η Τουρκία θα μονοπωλήσει τη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28 Ιουνίου»

Χώρες πρότυπα που δεν έχουν συνηθίσει να τούς κουνάνε το δάκτυλο η Σουηδία και η Φινλανδία δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν ο Ερντογάν μίλησε για βέτο στην ένταξή τους επικαλούμενος την τρομοκρατία, ενώ η Κωνσταντινούπολη έχει μετατραπεί σε άντρο ισλαμιστικής τζιχάντ με τους «Αδερφούς Μουσουλμάνους» και την Χαμάς, επισημαίνει ο κ. Καιρίδης.

«Η Τουρκία με δική της ευθύνη έχει απομακρυνθεί από τη Δύση και προκαλεί ευρύτερα προβλήματα, όχι μόνο με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι ο Ερντογάν «σκούζει για να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Αμερικής και μετά τον Νικολάς Μαδούρο θα φτάσει σε όποιον αντιαμερικάνο μπορεί με τίμημα στο αμερικανικό Κογκρέσσο και τα F- 35», πρόσθεσε.

«Συνδέονται τα πολιτικά αδιέξοδα εσωτερικό κι εξωτερικό και δεν είναι τυχαίο ότι ταυτόχρονα με το e-mail στα ελληνικά ο Ερντογάν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2023, όπου για πρώτη φορά σε 20 χρόνια κινδυνεύει να ηττηθεί και γι’ αυτό πολώνει το κλίμα», ανέφερε ο κ. Καιρίδης.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα