Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν μεταφρασμένο στα ελληνικά: «Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε»

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν μεταφρασμένο στα ελληνικά: «Συνετιστείτε γιατί θα το μετανιώσετε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Ο Ταγίπ Ερντογάν επαναλαμβάνει τις απειλές που εξαπέλυσε στην άσκηση EFES 2022, γράφοντας στο Twitter στα Ελληνικά.

Αφού ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της Τουρκίας και μερικές ώρες μετά από την προκλητική φιέστα του, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται με τις απειλές του, γράφοντας στην ελληνική γλώσσα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Με αναρτήσεις του στα ελληνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλεί ευθέως και πάλι την Ελλάδα, την καλεί να συνετιστεί για να μην το μετανιώσει -όπως λέει- και μιλά για δικαιώματα στο Αιγαίο, προειδοποιώντας ότι θα κάνει χρήση τους επικαλούμενος διεθνείς συμφωνίες.

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν», αναφέρει ο Ερντογάν στο πρώτο μήνυμά του.

«Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας», προσθέτει.

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες», συμπλήρωσε.

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών», ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν.

«Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας», ήταν τα επόμενα λόγια του Τούρκου προέδρου.

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν», συνέχισε να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», ήταν το τελευταίο του μήνυμα στα ελληνικά.

Σχετικά άρθρα