Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρήστος Σπίρτζης: Η κυβέρνηση γνώριζε από τον χειμώνα ότι κινδυνεύει ο Υμηττός

Χρήστος Σπίρτζης: Η κυβέρνηση γνώριζε από τον χειμώνα ότι κινδυνεύει ο Υμηττός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ, Υμηττός, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Φωτιά, Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Στυλιανίδης,

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο πολύπαθος Υμηττός κινδυνεύει αλλά κώφευε επιδεικτικά στις εκκλήσεις να καθαριστεί ο πνεύμονας πρασίνου.

Την αποκάλυψη έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του ΣΠΑΥ με υπογραφή του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, στο οποίο αναφερόταν ότι ο «ο βεβαρυμένος Υμηττός εκπέμπει μεγάλο σήμα κινδύνου».

Το έγγραφο εστάλη στις 7 Φεβρουαρίου στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή του Στέλιο Πέτσα, ενώ κοινοποιήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης έκανε έκκληση να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια προκειμένου να καθαριστεί ο Υμηττός και να θωρακιστεί επειγόντως, καθώς η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατεύσει τον τελευταίο πνεύμονα ζωής στην Αττική.

Συνολικά κάηκαν 4.322 στρέμματα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και κατέληξε στον δήμο Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης.

Σε σχόλιό του ο κ. Σπίρτζης αναφέρει «αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κώφευε στα συνεχή αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

»Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους».

Στο έγγραφο αναφέρεται -προς τιμήν του ΣΠΑΥ και της αυτοδιοίκησης- που μπορούσαν να ανταποκριθούν και που ζητούσαν την βοήθεια των Υπουργείων και της κυβέρνησης. Αλλά μάταια…», υπογραμμίζει ο βουλευτής και προσθέτει:

«Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών. Μάταια επίσης…».

Σχετικά άρθρα