Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας εκνευρισμένος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή είπε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί «μιλάνε» – Πάει καλά;

Ένας εκνευρισμένος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή είπε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί «μιλάνε» – Πάει καλά;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Μπουρνούς, Γρηγόρης Δημητριάδης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ουκρανία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ένας απίστευτα εκνευρισμένος υπουργός Άμυνας αρνήθηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή να δώσει τα στοιχεία που του ζητούσαν για την αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τα έβαλε με όλους, από τους βουλευτές έως τους στρατιωτικούς, τους οποίους κατηγόρησε πως κάνουν διαρροές αμυντικών πληροφοριών.

«Άδειασε» τους υφισταμένους του

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς (σ.σ.: των Ενόπλων Δυνάμεων) να δουν τι θα κάνουν μ’ αυτό το “ελβετικό τυρί”, που είναι το Σύστημα Πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες σε κάθε επίπεδο.

»Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Είναι ένα πρόβλημα» είπε και πρόσθεσε:

«Εδώ μιλάνε όλοι. Τα συζητάνε στο καφενείο ποιοι;

»Αναρωτιέμαι, οι αξιωματικοί ή οι υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού; Προς Θεού! Είναι σημείο ανησυχίας αυτό».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να μην είναι κάθε πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε.

«Είναι πολύ βασικό αυτό!» είπε και συνέχισε την επίθεση στους ένστολους:

«Η προτροπή αυτή απευθύνεται περισσότερο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δεν μπορούν να συζητάνε και να παίρνουν τηλέφωνο και να διοχετεύουν “ψάξε αυτό, δες εκείνο, γιατί ισχύει αυτό, λέει πως ισχύει το άλλο” κ.λπ.

»Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

»Εγώ απλά εκφράζω την ευχή να μιλάμε λιγότερο γι’ αυτού του είδους τα θέματα, ιδίως τα στελέχη».

Μπουρνούς: Από που εστάλησαν τα όπλα;

Ο υπουργός στράφηκε και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννη Μπουρνού λέγοντας ότι «μίλησαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΣ και μετά από πέντε λεπτά ο συνάδελφος από τη Λέσβο βγήκε και ρωτούσε πράγματα, προφανώς πράγματα τα οποία είχε συζητήσει με κάποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό από τη Λέσβο, σχετικά με θέσεις πυρομαχικών, αποθήκες, διατάξεις κ.λπ.».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για «στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη».

Τι «εθνικά επιλήψιμο» είχε κάνει ο Γ. Μπουρνούς;

Ρώτησε (με βάση και το αναλυτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη) «από πού έφυγαν τα βλήματα;

»Από τις αποθήκες πρώτης γραμμής;

»Από τις αποθήκες εφεδρείας; Από τα νησιά; Από τη Θράκη;

»Από τις αποθήκες στα μετόπισθεν;».

«Κάθε μονάδα, π.χ. στη Λήμνο, στον νομό μου, υπολογίζει το σενάριο: τόσες μέρες πολέμου επί τόσες οβίδες την ημέρα ανάλωση, χρειάζομαι τόσες για να αντέξω μέχρι να με ανεφοδιάσουν, εφόσον καταφέρουν να με ανεφοδιάσουν» πρόσθεσε.

Λαθροχειρία για απόκρυψη στοιχείων

Επί της ουσίας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις αποστολές οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία επικαλούμενος το ότι η συνεδρίαση ήταν δημόσια – κάτι που έγινε με πρόταση δική του και με την ψήφο της Ν.Δ.!

«Για να αποδείξω την επάρκεια ή το ότι έχουν επαρκή αποθέματα για πολλές μέρες αγώνα και όχι τις προβλεπόμενες μόνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα πρέπει να κάνω μία συγκριτική παράθεση στοιχείων.

»Τι δώσαμε, τι διαθέτουμε» ανέφερε και σημείωσε:

«Αν έχω 30 και δώσω τα 20, προφανώς έχω εγκληματήσει.

»Αν έδωσα 20 και έχω 10.000, προφανώς είναι μια αμελητέα ποσότητα.

»Συγκριτικά είναι όλα αυτά τα στοιχεία».

«Ας το καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι του και η εξωτερική της πολιτική δεν είναι ιδιωτική του υπόθεση.

»Είναι μια δημοκρατική χώρα, με θεσμούς και διαδικασίες τις οποίες οφείλει να σέβεται.

»Πολύ περισσότερο σε μια τέτοια συνθήκη ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων» υπογράμμισε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός μαθαίνει πότε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και πότε από τον Γερμανό καγκελάριο, λες και δεν έχει κυβέρνηση να τον ενημερώσει».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι η αποστολή όπλων «είναι κίνηση ενταγμένη στον σχεδιασμό διατήρησης και επέκτασης του πολέμου.

»Δεν θα νικήσει η Ουκρανία τους Ρώσους με την αποστολή των όπλων από την Ελλάδα και -ω της υποκρισίας!- ο Σολτς δεν στέλνει όπλα στην Ουκρανία, βάζει την Ελλάδα να στείλει».

«Για δύο λόγους δεν δίνονται στοιχεία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Τσίπρας και εξήγησε ότι ο πρώτος είναι ότι «ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με την πολιτική σας» και ο δεύτερος ότι «θέλετε να διαφυλάξετε το δικαίωμα του πρωθυπουργού να ασκεί Ι.Χ. εξωτερική και εξοπλιστική πολιτική, να παίρνει αποφάσεις ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης ή οποιοσδήποτε άλλος για τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα, που θα έπρεπε να υπάρχει διαβούλευση με την αντιπολίτευση».

«Εκτός από αυτά, έχουμε αναλάβει και τίποτε άλλο να στείλουμε;» ρώτησε ο Δημήτρης Βίτσας, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα που θα αποδυναμώσει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την αμυντική μας διάταξη».

Σχετικά άρθρα