Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανική «Τέλεγκραφ»: Ο Ράμα κάνει παραχωρήσεις σε Ελλάδα και Σερβία

Αλβανική «Τέλεγκραφ»: Ο Ράμα κάνει παραχωρήσεις σε Ελλάδα και Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Σερβία,

Η αντιπολιτευόμενη και μικρής κυκλοφορίας αλβανική «Τέλεγκραφ», δημοσιεύει υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση διχάζει τους Αλβανούς για να ανοίξει το δρόμο στις προσπάθειες των Ελλήνων και των Σέρβων να επεκταθούν σε θάλασσα και ξηρά» συνέντευξη του Enver Bytyçi, πρώην δημοσιογράφου και νυν καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Δυρραχίου, στην οποία, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ράμα και την κυβέρνηση του ότι κάνουν παραχωρήσεις σε Ελλάδα και Σερβία.

Ειδικότερα, ο Bytyçi εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο Ράμα δεν ζήτησε εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο Μέτα για Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα.

Ο Μέτα θα ζητούσε μια διαδικασία με διαφάνεια, κάτι που ο Ράμα δεν θα δεχόταν ποτέ, διότι «πίσω από κάθε πράξη του Ράμα κρύβεται ο διάβολος!

»Άρα δεν θα έστελνε στο Μέτα τη Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες και παραπληροφόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ».

«Ο Ράμα έχει αποφασίσει να προσφύγει με την Ελλάδα στη Χάγη, χωρίς να ρωτήσει Πρόεδρο και Βουλή.

»Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν γράψει ότι βρήκε και το δικηγορικό Γραφείο που θα τον στηρίξει, αυτό της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ».

Αφού κατηγορήσει το Ράμα για «λαϊκίστικη πολιτική», ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει «προκλητικές και υποτιμητικές» τις δηλώσεις του κ. Δένδια στα Τίρανα για το «τσάμικο», προσθέτοντας ότι «ο Ράμα «τράβηξε το αυτί» της Τζάτσκα που αναφέρθηκε στο θέμα στις δηλώσεις με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

«Δεν γνωρίζω, συνέχισε, εάν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η προσφυγή στη Χάγη έχει σχέση με μεγάλα συμφέροντα διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών και κατά πρώτο λόγο με συμφέροντα του Σόρος, ο Ράμα όμως δεν κάνει τίποτα χωρίς αμοιβή, άρα είναι ικανοποιημένος με την αμοιβή που παίρνει από την Ελλάδα προσφεύγοντας στη Χάγη».

Σχετικά άρθρα