Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιορδανίας ο Ν. Δένδιας

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιορδανίας ο Ν. Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιορδανία, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Ιορδανία (Νεκρά Θάλασσα) μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στο 14ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας.

Από πλευράς κρατών – μελών της ΕΕ, πέραν του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αναμένεται να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Σύνδεσης και οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, της Ιρλανδίας Σίμονς Κόβενι (Simon Coveney), και του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν (Jean Asselborn).

Στην ατζέντα της Ολομέλειας περιλαμβάνεται συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Ιορδανίας και της προόδου ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης, καθώς και η υιοθέτηση νέων Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Ιορδανία.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Σύνδεσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε ακρόαση που αναμένεται να παραχωρήσει περί ώρα 12:00 ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ (Josep Borrell), στον επίτροπο της ΕΕ για τη Γειτονία και Διεύρυνση Όλιβερ Βάρχεϊ (Olivér Várhelyi) και στους ανωτέρω τρεις υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει περί ώρα 13:30 σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών στους ανωτέρω υψηλούς αξιωματούχους και υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Ιορδανία, «σημαντικό εταίρο της ΕΕ και της χώρας μας στη Μ. Ανατολή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τον Μάιο του 2021.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιορδανίας ήταν στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» (Μπαχρέιν), τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά το διάστημα 5 – 6 Ιουλίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή της 5ης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ιορδανίας στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα