Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνο αλαλούμ στο υπ. Άμυνας: Με νέα διαρροή διέψευσαν προηγούμενη διαρροή περί «υβριδικού πολέμου»

Επικίνδυνο αλαλούμ στο υπ. Άμυνας: Με νέα διαρροή διέψευσαν προηγούμενη διαρροή περί «υβριδικού πολέμου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβρος, Νησιά Αιγαίου, Υβριδικός Πόλεμος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Επικίνδυνο αλαλούμ επικράτησε σήμερα στο υπ. Άμυνας, καθώς την διαρροή περί «υβριδικού πολέμου» στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο που έκαναν το απόγευμα «κύκλοι» του υπουργείου την διέψευσαν λίγη ώρα αργότερα άλλοι «κύκλοι» με νέα διαρροή!

Μια κατάσταση στο υπουργείο Άμυνας μια αν μη τι άλλο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με την πρώτη διαρροή «κύκλων» του υπ. Άμυνας που έγινε σε κοινοβουλευτικούς συντάκες στη Βουλή:

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση», και εξηγούσαν πως μπορεί για παράδειγμα να έχουμε στην Ελλάδα πυρκαγιές στα δάση.

Σε συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους απέφυγαν να προσδιορίσουν αν οι υβριδικές απειλές θα προέρχονται αποκλειστικά εξ ανατολών, λέγοντας χαρακτηριστικά «απ’ όπου και αν προέρχονται».

Επισήμαναν πάντως, σε όλους τους τόνους πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όπου και αν προέρχεται.

ΥΠΕΘΑ διαψεύδει ΥΠΕΘΑ

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχες προκληθεί αναστάτωση και το θέμα είχε πάρει διαστάσεις με νέα διαρροή το υπ. Άμυνας, ανέφερε:

«Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα.

»Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

»Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της», αδειάζοντας επί της ουσίας την πρώτη τοποθέτηση αξιωματούχου του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα