Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία εκβιάζει το ΝΑΤΟ: Αναγνωρίστε το ψευδοκράτος στην Κύπρο για «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία

Η Τουρκία εκβιάζει το ΝΑΤΟ: Αναγνωρίστε το ψευδοκράτος στην Κύπρο για «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζει στο τραπέζι το Κυπριακό για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξαρχής αρνητική στο ενδεχόμενο ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Express, η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Πηγή προσκείμενη στον Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του ΝΑΤΟ το καθεστώς του ψευδοκράτους.

Η πηγή δήλωσε:

«Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση.

»Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση;

»Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».

Ο Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξή του στην Sunday Express, αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος ενώ παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες για επανένωση των δύο πλευρών της Κύπρου είναι μάταιες.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία αιτήθηκαν επίσημα την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου, μία απόφαση στην οποία ωθήθηκαν από την πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία, ένα μέλος της συμμαχίας εδώ και πολύ καιρό, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τα αιτήματα της ένταξής τους, ασκώντας κριτική στις δύο χώρες για την ανοχή ή ακόμη και την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές ομάδες.

Σχετικά άρθρα