Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΥΠΕΞ για Ζαχάροβα: «Όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη»

Πηγές ΥΠΕΞ για Ζαχάροβα: «Όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Ζαχάροβα, Ουκρανία, Ρωσία, Τάγμα Αζόφ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι εν λόγω δηλώσεις, δυστυχώς, όπως επεσήμαναν, αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη», ανέφεραν οι πηγές.

Η Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο για νέα γεγονότα προκλητικής συμπεριφοράς επίσημων εκπροσώπων των Αθηνών.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί του τάγματος του “Αζόφ” οι ήρωες της υπεράσπισης του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825-1826, ενώ μάλιστα μεταξύ των γενναίων υπερασπιστών υπήρχαν Ρώσοι φιλέλληνες, για τους οποίους στην πόλη έχει υψωθεί μνημείο.

»Παρόμοιες συγκρίσεις ηχούν ιδιαιτέρως βλάσφημες στο πλαίσιο του ανιδιοτελούς αγώνα της Ελληνικής Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς φασίστες κατακτητές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μεταξύ άλλων επίσης σημειώνει ότι «ένας μακρύς κατάλογος αβάσιμων ισχυρισμών παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά με κατηγορηματικό και απροκάλυπτο τρόπο, η εναλλακτική άποψη έχει αποκλειστεί, καθώς από το ελληνικό ενημερωτικό πεδίο έχουν αποκλειστεί τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης».

Σχετικά άρθρα