Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Νίκος Δένδιας στη Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, Νίκος Δένδιας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Mετά το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 19.30 ώρα Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε δείπνο εργασίας μαζί με τον ομόλογό του, Μπουγιάρ Οσμάνι, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Bojan Marichic.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2021, ενώ ο ομόλογός του, Μπουγιάρ Οσμάνι, επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021.

Σχετικά άρθρα